"През януари ще трябва да си намери нов клуб" - Жозе Моуриньо натири футболист след новата издънка на Рома


"През януари ще трябва да си намери нов клуб" - Жозе Моуриньо натири футболист след новата издънка на Рома
Снимка: Getty Images

2882 0

Във вечерта на 9 ноември Рома допусна нова грешна стъпка в Серия А през сезон 2022/23 и завърши 1:1 като гост на Сасуоло (14 кръг), броени дни след като отстъпи на Лацио в дербито на Рим с 0:1 (6.11.).

"Вълците" бяха близо до трите точки срещу Сасуоло - Тами Ейбрахам отбеляза за 1:0 в 80-ата минута, но пет по-късно домакините възстановиха равенството чрез Андреа Пинамонти. По този начин съставът на Жозе Моуриньо се свлече до шестото място в таблицата с актив от 26 точки и изостава на 12 от лидера Наполи. 

"Играхме добре и близо до предела на възможностите си. Последните дни бяха трудни, но днес подходихме позитивно и с правилната нагласа. Искахме да спечелим мача и да го контролираме, но Сасуоло не е лесен противник - много са бързи при контраатаките", заяви Специалния на пресконференцията си след последния съдийски сигнал.

След това треньорът на Рома директно обвини един от футболистите си, без да споменава името му, че се е държал 'непрофесионално' и бе категоричен, че ще трябва да си търси нов отбор през зимния трансферен прозорец:

"Жал ми е, че непрофесионалното отношение на един човек провали усилията на всички останали. Не казах нищо такова за Рожер Ибанес след грешката му срещу Лацио, защото той се държи като истински професионалист. Играчите знаят, че е нормално да се допускат грешки, но днес видях несериозно поведение, което е некоректно към съотборниците. Доволен съм от целия отбор, с изключение на този един футболист. Вече говорих пред всички в съблекалнята, а това не се случва често. На терена се появиха 16 играчи и ми хареса отношението на 15 от тях. Няма да ви кажа от кого не съм доволен, но през януари той ще трябва да си намери нов клуб!", отсече Моуриньо.

*Най-вероятно Жозе визира нидерландския бранител Рик Карсдорп, който се появи на смяна в 65-ата минута, но допусна много грешки, а при една от тях Сасуоло направи бърза атака и успя да вкара изравнителния гол!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички