"Ахилесовата пета" на Интер: Индзаги трябва да намери решението за прекратяване на плашеща тенденция


"Ахилесовата пета" на Интер: Индзаги трябва да намери решението за прекратяване на плашеща тенденция
Снимка: Getty Images

1232 0

Формата на Интер от началото на сезона в Серия А буди притесненията на Симоне Индзаги. „Нерадзурите“ показват слаби резултати, като до голяма степен всичко се дължи на работата на отбора в защита. Интер се отличава с най-нестабилната отбрана в Италия в срещите, в които тимът гостува – цели 16 допуснати попадения.

Играчите на Симоне Индзаги допуснаха и загуба в Дерби д‘Италия, след като Ювентус се наложи с резултат 2:0. По този начин „нерадзурите“ отстъпиха позицията си във временното класиране на „бианконерите“ и вече изостават на 11 точки от лидера Наполи.

От началото на кампанията Интер е загубил всичките си големи мачове в Серия А – тези с Лацио, Милан, Ювентус и Рома. Три от тези поражения бяха именно при гостувания.

Единственото изключение на тенденцията беше в Шампионска лига. Интер победи Барселона с 1:0 в първата среща, а втората завърши с равенство 3:3 - тогава италианският тим спечели важна точка, но отново не показа стабилна работа в защита далеч от Милано.

За ужасната форма на отбора говори и това, че нито един друг отбор в Серия А не е инкасирал толкова попадения като гост от началото на сезона. „Гостувахме в най-трудните си срещи, но трябва да се подобрим“, сподели наставникът Симоне Индзаги след загубата от Ювентус.

"Нерадзурите" имат и проблеми в атака - не е ясно кога точно новото старо попълнение в отбора (Ромелу Лукаку) ще влезе в игра.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички