Наполи мина през Емполи за десета поредна победа в Серия А


Наполи мина през Емполи за десета поредна победа в Серия А
Снимка: Getty Images

901 0

Наполи победи като домакин Емполи с 2:0 в среща от 14-ия кръг на Серия А. Головете за "сините" дойдоха през втората част, след като Ирвинг Лисано отбеляза от дузпа в 69', а Пьотр Желински оформи резултата в края на редовното време. 

Срещата протече точно по вкуса на домакините, въпреки че попаденията дойдоха до някъде късно. Футболистите на Спалети, обаче, не се отпуснаха и спечелиха много важна победа, с която дърпат на върха в спора за "Скудетото" с 9 пункта. 

Статистиката бе изцяло в полза на "партенопеите" с внушителните 74% владеене на топката и цели 18 голови положения. Въпреки това до средата на втората част, Наполи не успя да отбележи, а единствено грешната стъпка на Разван Марин от Емполи до някаква степен лиши гостите от евентуална точка. Лосано застана на бялата точка за изпълнение на наказателен удар и откри резултата. 5 минути след това Емполи остана и с човек по-малко, след като Себастиян Луперто си изкара втори жълт картон. 

В 88 минута Желински оформи за 2:0 след прецизен удар в центъра на вратата, след асистенция и прекрасен прехвърлящ пас на първия голмайстор. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички