Официално! Ключова фигура напуска Милан


Официално! Ключова фигура напуска Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1739 0

Изпълнителният директор Иван Газидис ще напусне Милан. Грандът от Милано официално обяви, че той си тръгва от клуба в началото на следващия месец. Той застана на поста преди четири години, а сега договорът му с „росонерите“ няма да бъде продължен.

„Милан съобщава, че договорът на Иван Газидис приключва на 5 декември 2022 година. Той започна работа през декември 2018 година и преведе клуба през период на растеж и модернизация, както като игра на терена, така и в другите дейности, свързани с бизнеса“, обявиха от клуба

Оставям Милан след четири великолепни години. Дължа много на този клуб, на хората, на тифозите и на града, убеден съм, че те буквално ми спасиха живота. Ако днес Милан е в по-добра позиция от тази, в която го заварих, това се дължи на работата на всички хора, с които бях обграден. Накрая искам да изразя специална благодарност към нашите фенове. Тифозите подкрепяха клуба (и мен самия) през трудните моменти, благодарение на силата и издръжливостта им. Ще запазя завинаги в сърцето си спомена как ми се усмихваха по време на моята болест. Напускам отговорностите ми към Милан, но клубът ще остане завинаги у мен“, заяви самият  Газидис.

По време на неговата работа на „Сан Сиро“ Милан отново триумфира като шампион на Италия след 11 годишна суша. „Росонерите“ вече имат нов собственик и напускането на бившия шеф и в Арсенал е очаквано.

Милан отново ще играе и в елиминациите в Шампионската лига, а треньорът Стефано Пиоли направи интерес коментар след жребия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички