Серия А чупи рекорди! Италиански нападател записа името си в историята (ВИДЕО)


Серия А чупи рекорди! Италиански нападател записа името си в историята (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

800 0

Нападателят на италианския клуб Торино Пиетро Пелегри успя да запише името си във футболната история. Не обаче с отбелязани попадения или направени асистенции, а с… най-бързата контузия в професионален футболен мач.

Очакванията за изявите на италианеца бяха високи, след като направи дебюта си в елита на Италия на едва 15-годишна възраст, носейки фланелката на Дженоа. През януари 2018 година Пелегри премина в Монако, но оттогава футболните му изяви претърпяват огромен крах, след като биват помрачавани от редовни контузии.

През миналия уикенд Торино се изправи срещу Болоня и Пиетро Пелегри получи контузия в глезена едва след няма и 3 секунди от първия съдийски сигнал. Нападателят получи медицинска помощ и малко след това се върна на терена, но накуцвайки. Няколко минути по-късно беше изваден принудително, след като стана ясно, че не може да продължи.

Според информация на „Tuttosport” това е най-бързо получената контузия в професионална футболна среща. Предишният рекорд е бил държан от играча на Сантяго Уондърърс Марко Медели. Той получава контузия 3 секунди след началото на срещата, като това се случва преди 7 години.

И докато един нападател се "прослави" със здравословните си проблеми, друг заби "гола на кръга".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички