Рома удари Лудогорец, но не и Лацио - кошмарна грешка реши "Дерби дела Капитале"! (ВИДЕО)


Рома удари Лудогорец, но не и Лацио - кошмарна грешка реши "Дерби дела Капитале"! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1777 0

Лацио успя да победи Рома с минималното 0:1 в "Дерби дела Капитале" от 13-ия кръг в италианската Серия А. След като изхвърлиха Лудогорец от Лига Европа, "вълците" на Жозе Моуриньо не успяха да преодолеят съпротивата на градските си съперници и допуснаха поражение.

Единственото попадение в мача падна в 29-ата минута, когато кошмарна грешка струва скъпо на Рома. Рожер Ибанес опита да лъже Педро в наказателното поле, но загуби топката, която се озова в краката на Фелипе Андерсон. От такава позиция бразилецът нямаше как да сбърка и откри за Лацио.

Video edited on Kapwing

Пет минути по-късно Николо Дзаниоло уцели греда за Рома. През втората част Рома така и не успя да създаде нищо достатъчно опасно, за да изравни резултата. Фелипе Андерсон пък имаше още едно чисто положение за гол, но Руи Патрисио го отказа с чудесна намеса.

С победата Лацио се изкачи до третото място в Серия А с 27 пункта - на осем зад лидера Наполи. Рома остава на пето място с 25 пункта. В следващия кръг Лацио е домакин на Монца, а Рома гостува на Сасуоло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички