Пари "под масата" и измами: И играчите на Ювентус се оказаха в кюпа!


Пари "под масата" и измами: И играчите на Ювентус се оказаха в кюпа!
Снимка: Getty Images

1671 0

Италианският клуб Ювентус си навлече големи неприятности, след като прокуратурата в Торино започна разследване за предполагаеми измами. Ако обвиненията се докажат, очакват се последствия също и за замесените играчи, не само за клуба от Торино.

По-голямата картина

Към момента „бианконерите“ са разследвани както от италианската прокуратура, така и от УЕФА. Основните обвинения са, че клубът е изплащал заплатите на играчите си „под масата“ и че е фалшифицирал капиталовите си печалби. Всички предполагаеми нарушения се смята, че са извършени по време на пандемията от Covid-19.

Серия от оставки разтресе „бианконерите“

Бордът на директорите на италианския клуб официално подаде своите оставки в края на ноември месец. Сред оттеглящите се бяха и самият президент на Ювентус Андреа Аниели и вицепрезидентът Павел Недвед.

Замесените в схемите на Ювентус

Смята се, че „бианконерите“ са въвлекли в схемите си както футболисти, така и някои футболни агенти. С напредването на разследването все повече тайни разговори, документи и доказателства излизат наяве. Един от замесените в игрите на торинския клуб се оказа и Лука Перкаси, генералният директор на Аталанта.

Наказанията, които грозят италианския гранд

Според последна информация италианският клуб рискува да повтори трагичната си 2006 година. Тогава Ювентус беше изхвърлен в Серия Б заради скандала Калчополи. В момента обаче случаят може да се окаже дори още по-тежък, най-вече заради фалшифицираните документи. Ако всичко това излезе вярно, клубът го грози значително по-сериозно наказание от плащането на глоба.

Наказания очакват и футболистите, влезли в тайни споразумения с клуба

Според La Gazzetta dello Sport играчите на Ювентус, които също са били замесени в тайни схеми, също ще понесат своите наказания. На този етап се предвижда те да отнесат солени глоби. Прокуратурата откри няколко от подписаните тайни споразумения, но разследването все още продължава. Окончателни решения не са взети. Очаква се обаче, че глоби ще има не само за играчите, а също и за техните агенти.

Във всичко това ще бъде замесен и вече напусналият Италия Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички