Без капка срам: Ювентус е замесвал и футболни агенти в мръсните си игри


Без капка срам: Ювентус е замесвал и футболни агенти в мръсните си игри
Снимка: Getty Images

1353 0

В момента Ювентус е подложен на редица проверки. Клубът бива разследван за предполагаемо фалшиво счетоводство, тайни договорки с футболистите относно заплатите и за нередности на трансферния пазар.

Освен подозренията за завишени трансферни суми и скрити плащания към футболисти и членове на персонала, разследващите разглеждат и схема, за която се твърди, че е използвана от директорите на клуба за изплащане на дългове към футболни агенти, които не са били осчетоводени.

Според La Gazzetta dello Sport по време на претърсването е намерен тефтер, принадлежащ на Черубини. Последните записки в него са били от 25 януари 2020 година, като са представлявали имена на футболни агенти, които са чакали да получат пари след вече приключилите сделки с клуба.

Ювентус не е отчел въпросните суми, което става още една причина да се смята, че счетоводството в клуба е било невярно. Смята се, че италианският гранд е укрил 8 млн. евро от дългове само към агентите.

Според прокуратурата в Торино „бианконерите“ са изплатили въпросните суми на лицата, като са вкарвали имената им в преговори за играчи, без обаче агентите да вземат отношение по сделката. Така са получавали пари „под масата“ за услуга, която не са извършили.

Смята се, че Давиде Липи, агентът на редица играчи, сред които Джорджо Киелини и Леонардо Спинацола, няколко пъти се е оплаквал на бившия спортен директор Фабио Паратичи, че все още не е получил сумата от 450 000 евро. Въпросните пари са били обещани на агента при размяната на футболистите Леонардо Спинацола и Лука Пелегрини. Давиде Липи обаче две години се е борил да си получи възнаграждението. На хартия обаче сделката била осъществена от друг агент.

Невероятното е, че сделката е била възложена на Джуфрида. След това Паратичи се е договорил с Липи за 450 000 евро, така че сега искайте пари от Тотнъм“, казал Черубини на сътрудник на Давиде Липи миналата година. Тогава Паратичи вече беше част от английския тим.

Разследващите обаче смятат, че агентът е получил цялата си сума, благодарение на няколко изходящи трансфера и удължаването на договора на Киелини.

УЕФА обмисля как точно да накаже италианския гранд за редицата злоупотреби.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички