По-зле дори и от Калчополи: Застрашен ли е Ювентус от изпадане в Серия Б?


По-зле дори и от Калчополи: Застрашен ли е Ювентус от изпадане в Серия Б?
Снимка: Getty Images/Guliver

1198 0

„Най-тежкото“ разследване в историята на клуба – така италианският адвокат Матия Грасани определи делото, което в момента се води срещу Ювентус.

Положението е още по-тежко дори и от това през 2006 година, когато „бианконерите“ бяха изхвърлени в Серия Б заради скандала Калчополи. Към този момент се твърди, че в клуба от Торино са били сключвани тайни споразумения с играчите, които са довели до „финансови нередности“, станали факт през 2020 година.

Това според мен е най-тежкото разследване в историята на Ювентус, дори по-тежко от това на Калчополи през 2006 година. Противозаконното поведение, в което са обвинени, няма прецедент", заяви Грасани пред Rai1.

В спортен план те рискуват повече от глобата или обикновено наказание. Всичко това може да доведе до тежко наказание, защото в правилника се посочва, че ако има промяна на документи, това може да доведе до по-сериозни последствия. Правилото гласи, че ако клубът е влязъл в сезона благодарение на тези експедиции, той може да бъде изключен от него, това може да доведе до изпадане и дори до загуба на Скудетото.

Точно тогава Ювентус спечели титлата – през сезон 2019/20, когато Серия беше спряна частично заради пандемията от Covid-19.

Относно настоящото разследване, което е по-лошо от това на Калчополи, Грасани добави: „Тогава (през 2006 година) системата на Ювентус беше да замърси съдийската система отгоре. Днес фактът, че същите герои говорят за ситуация, по-лоша от тази на Калчополи, показва осъзнаване на още по-сериозно поведение, отколкото през 2006 година. Едно е да се обръщаш към съдиите, друго е да дрогираш сметките на клуба. Това нарушава конкуренцията с другите клубове и изкривява редовността на първенството“.

Бяха разкрити и чатове, които призовават дейностите в Ювентус да не се разгласяват.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички