Италия може да последва примера на Испания с революционно нововъведение


Италия може да последва примера на Испания с революционно нововъведение
Снимка: Getty Images/Gulliver

1270 0

Министерството на спорта в Италия обмисля да промени формата на Суперкупата в страната. На Ботуша може да последват примера на Испания, където трофеят за първи път (през месец януари) ще бъде решен измежду цели четири, вместо два отбора. Не е ясно обаче до каква степен формата би се припокрил с този в Испания.

Ювентус излиза срещу Лацио в Саудитска Арабия тази неделя, докато испанският еквивалент ще се проведе през януари с участието на Барселона, Реал Мадрид, Атлетико (Мадрид) и Валенсия. Според "Кориере дело спорт" италианците са готови да предоговорят условията след тазгодишния финал, като вече споменатият сценарий с 4 отбора е възможен.

Те са наясно, че нов формат може да донесе доста повече приходи. В момента печалбата от един мач е 7,5 милиона евро, докато евентуално участие на 4 отбора може да донесе до 30 милиона евро. А какъв е жребият за Суперкупата на Испания - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички