Юве си върна временно първото място след голове-бижута на Дибала и Роналдо


Юве си върна временно първото място след голове-бижута на Дибала и Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

1630 0

Отборът на Ювентус победи Сампдория като гост с 2:1. По този начин тимът на Маурицио Сари си върна първото място , като е с мач повече от Интер (и 3 точки повече). Сампдория, пък, остава на последното безопасно място - 17-ото, като е изключително близо до зоната на изпадащите, където може да се озове, ако Бреша победи Сасуоло.

Пауло Дибала изведе "бианконерите" напред в резултата още в 19-ата минута. Аржентинецът получи далечно подаване от Алекс Сандро и завърши от въздуха по феноменален начин със своя силен ляв крак. Дибала се намираше леко встрани в наказателното поле, но това не му попречи да се разпише.

35' - домакините съумяха да се върнат в двубоя, като възстановиха паритета. Джанлука Капрари разстреля Джанлуиджи Буфон от около 11 метра, след като защитата на "старата госпожа" първо загуби наивно топката, а след това не се ориентира правилно в ситуацията, за да позволи на Капрари да вкара.

В добавеното време на първото полувремето дойде времето на Кристиано Роналдо. Португалецът получи подаване от Алекс Сандро, а за да го оползотвори, като го превърне в гол, се задържа във въздуха за няколко секунди, след което насочи топката с глава без да остави никакви шансове на стража на Сампдория (вижте попадението - тук). 

През второто полувреме двата отбора не съумяха да си отбележат повече голове, а вместо това голмайсторът на домакините - Джанлука Капрари, си изкара два жълти картона в рамките на 15', за да остави своя тим с човек по-малко в продължението на двубоя. 

Мачът бе изтеглен по-рано, защото в неделя Ювентус се изправя срещу Лацио в спор за Суперкупата на Италия от 18:45 часа българско време. Сампдория няма да има повече срещи през тази година, като се завръща на терена срещу Бреша на 12.01.2020 г.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички