Плюсове и минуси на еволюцията в Суперкупата на Испания


Плюсове и минуси на еволюцията в Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images/Gulliver

1745 0

Както стана ясно Суперкупата на Испания ще бъде напълно преобразена. Това предизвика смесени реакции както в иберийската страна, така и по света. Испанското престижно издание "Marca" представя позитивите и негативите от това решение.

1. Два нови госта - Ако всичко бе по старому, Барселона и Валенсия щяха да решат носителя на трофея преди началото на сезона. Сега обаче съответно вторият и третият в класирането на Ла Лига за миналия сезон (Атлетико (Мадрид) и Реал Мадрид) също се включват в борбата.

2. По-атрактивно - Със сигурност така е по-атрактивно. Има възможност за финал Ел Класико, мадридско дерби или повторение на финала за Купата. При всички положения - ще има сблъсъци между 4-те най-добри отбора в Испания за миналия сезон.

3. По средата на сезона - Двубоите вече ще са в средата на сезона. Това от една страна ще го направи по-интересно, защото играчите вече ще са във форма (за разлика от преди началото на сезона), но от друга ще затормози програмата на отборите.

4. Мястото на провеждане - Саудитска Арабия ще е арената на тези сблъсъци. Засегнат е проблемът с правата на хората и най-вече тези на жените. Освен това е твърде далеч от Испания.

5. Разпределението на финанси от ТВ правата - Валенсия обжалва разпределението. Планувано е Реал и Барса да получат по 9 милиона евро, а "прилепите" - само 3, заради което и обжалват. Все пак, доводът на испанската федерация е, че без двойката, която съставя "Ел Класико", гледаемостта би била далеч по-ниска.

ВИЖТЕ ЖРЕБИЯ ЗА ПЪРВАТА ТУРНИРНА СУПЕРКУПА НА ИСПАНИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички