Официално: Купата и Суперкупата на Испания с нов формат


Официално: Купата и Суперкупата на Испания с нов формат
Снимка: Getty Images/Guliver

3029 0

Испанската футболна федерация одобри промени във формата на Купата на Краля и Суперкупата на Испания, които ще влязат в сила от следващия сезон. На днешното си заседание ръководството на Федерацията реши кръговете от Купата на Краля вече да се провеждат в един мач, с изключение на полуфиналите, които стават в два мача на разменено гостуване.

По-интересни са промените в Суперкупата на страната, която вече няма да бъде мач между шампиона и носителя на Купата, а турнир с участието на четири отбора - първите два тима от първенството и финалистите за Купата. Ако има застъпване, в надпреварата ще влезе третия и евентуално четвъртия в крайното класиране от миналия сезон.

Въпросният турнир ще се провежда през януари, а не в началото на сезона, както беше досега, като през следващия сезон полуфиналите ще бъдат на 8 и 9 януари, а финалът - на 12 януари. Четирите отбора, които участват в Суперкупата, ще се включат от третия кръг на Купата. На заседанието на Футболната федерация бе определена и датата за финала на Купата на Краля през следващия сезон - 18 април.

А къде ще се играе финалът за Купата на Краля тази година - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички