5 от 5! Интер лети високо след успех във второ поредно дерби


5 от 5! Интер лети високо след успех във второ поредно дерби
Снимка: Guliver/GettyImages

1408 0

Заспалият гранд Интер се събуди с гръм и трясък и продължава блестящия си ход в Серия А. Въпреки че записаха несполука при завръщането си в Шампионска лига, "нерадзурите" продължават да нижат успехи в Италия, а поредната жертва на Антонио Конте стана Лацио. Интер надигра "римските орли" с 1:0 у дома и се завърна на върха в класирането. 

Домакините откриха резултата в 23' с първата си по-сериозна ситуация в мача. Бираги владееше топката по лявото крило, но смени посоката и реши да центрира към далечната греда. Подаването му беше невероятно, а Д'Амброзио надигра Джони във въздуха и се разписа за 1:0. 

Още в ответната атака Кореа можеше да възстанови равенството с удар от границата на наказателното поле, но Ханданович използва целия си разтег, за да отбие топката в корнер. В 26' пък Лукаку проби през центъра и пробва далечен удар, виждайки че вратарят не е заел оптимална позиция, но топката се отби в гредата. 

В 34' Лацио изпусна най-добрия си шанс, след като Кайседо беше изведен сам срещу Ханданович, но опитът му да прехвърли Ханданович беше много неточен - фрапантен пропуск на нападателя на римляните.  Само минута по-късно Кореа получи в пеналтерията и между двама успя да стреля, но вратарят разчете ситуацията отлично и отново спаси. 

В 58' Нико Барела успя да се измъкне зад отбраната на Лацио и стигна до наказателното поле, където бе очи в очи с вратаря, но не успя да го преодолее и да реши битката в полза на своя тим. Стракоша направи и двойно спасяване, след като отбитата топка се озова у Политано, но стражът отрази удара му. 

След 70' Интер отлично затвори срещата и не позволяваше никакви опасности пред своята врата. Лукаку и Мартинес имаха по един шанс да отбележат, но бяха неточни, което в крайна сметка се оказа без значение за крайни изход. 

Мачът беше по-специален за героя от първото полувреме Самир Ханданович, който отпразнува мач №300 с екипа на Интер със суха мрежа. Големият рекорд на вечерта обаче беше за Антонио Конте, който се превърна в първия мениджър на "нераздзурите", записал 5 победи в първите 5 мача за сезона. 

Интер вече е с 15 точки след перфектния старт на сезона, докато Лацио с колебливата си игра вече има 2 загуби и с актив от 7 точки е на 8-а позиция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички