Всемогъщият Наполи преклони глава пред един точен удар в края


Всемогъщият Наполи преклони глава пред един точен удар в края
Снимка: Guliver/GettyImages

1805 0

Силният старт на сезона и победата над Ливърпул в Шампионска лига явно са вдигнали сериозно самочувствието на Наполи в последно време, но съставът на Карло Анчелоти преклони глава пред скромния тим на Каляри. Сардинци отправиха един-единствен точен удар, но той се оказа достатъчен за отбора, който спечели с 0:1 като гост на "Сан Паоло". 

Домакините буквално проспаха първото полувреме, след като не създадоха почти никакви ситуации за гол, с изключение на един момент в 27'. Тогава Лоренцо Инсинье се разписа, но попадението му беше отменено заради засада. 

Карло Анчелоти явно сериозно бе скастрил своите на почивката, тъй като домакините заредиха положение след положение, но нямаха късмет пред гола. Особено тежък беше натискът между 55' и 66', като тогава вратарят на Каляри се отчете с две спасявания, а Дрис Мертеенс нацели страничния стълб и пропусна да даде аванса на своя тим. 

Напрежението в играта на Наполи се увеличаваше все повече и повече, а пропуските се натрупаха в 77' и 86', когато два поредни пропуски направи Йоренте, единият от които от много близка дистанция. Несполуките пред противниковата врата пък струваха скъпо за тима от Неапол, след като в 87' гостите се разписаха, и то с единствения си точен удар. 

Жоао Педро владееше топката пред наказателното поле и подаде на Нандес, останал сам на дясното крило. Той овладя и центрира перфектно към малкото наказателно поле, където Ди Лоренцо изпусна Кастро, а той с глава се разписа - 0:1. Само минута по-късно бесният Колибали беше изгонен от игра за неспортсменско поведение. 

Така Наполи допусна втора загуба през сезона и се смъкна до 4-о място с актив от 9 точки - цели 6 зад безпогрешния до момента Интер, и 4 зад Ювентус, който макар и колебливо, се движи в близка дистанция до "нерадзурите". Ето и всички резултати: 

Рома - Аталанта 0:2 

Дженоа - Болоня 0:0 

Парма - Сасуоло 1:0 

СПАЛ - Лече 1:3 

Фиорентина - Сампдория 2:1 

Интер - Лацио 1:0 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички