Странният случай Аталанта: Пада в Загреб, бие в Рим


Странният случай Аталанта: Пада в Загреб, бие в Рим
Снимка: Guliver/GettyImages

3397 0

Изненадата на сезон 2018/19 Аталанта показа, че има място сред топ отборите в Италия, въпреки че стартира слабо новата кампания, а само преди седмица възпитаниците на Джанпауло Гасперини бяха прегазени в Загреб от Динамо с 4:0 в мач от Шампионска лига. 

В сряда вечер бергамаските поднесоха изненадата в междинния кръг в Серия А, след като излъгаха намиращия се в отлична форма Рома и спечелиха с 2:0 на "Олимпико" в Рим. 

През първите 45 минути двата тима си размениха по едно положение, като Джеко беше пръв близо до гол, но вратарят Голини успя да отрази изстрела му. В 36' пък Иличич пробва удар от средна дистанция, но топката облиза страничния стълб. 

"Вълците" изглеждаха по-близо до победата в началото на второто полувреме, след като натискаха сериозно, но направиха куп пропуски. Най-сериозният такъв бе дело на Заниоло, който в 59' преодоля няколко футболисти на Аталанта, включително вратаря, но стреля в шпагата на защитник, вместо да подаде на някой от свободните си съотборници. 

Моментът, който преобърна срещата, беше включването на Дуван Сапата - нападателят, който беше резерва с цел да му бъде дадена малко почивка. Той се появи в 60', а 11 по-късно реализира и попадение. Фрьолер получи отлично подаване пред наказателното поле и между двама защитници съумя да пусне топката към Сапата. Нападателят запази самообладание и с диагонален удар по тревата откри резултата. 

Последваха два сериозни пропуска на Аталанта, но в 90' всичко на "Олимпико" приключи. Сапата беше фаулиран пред наказателното поле, а при центрирането защитата на Рома заспа и остави Пасалич да играе необезпокояван с глава. Той не успя да насочи добре топката, но Де Руун беше наблизо и с глава насочи кълбото в опразнената врата - 2:0 за бергамаските. 

Това беше и първата загуба на Рома за сезона. Отборът се намираше в серия от 3 поредни победи и 5 мача без загуба, откакто беше подновен сезонът. Последното поражение на "вълците" пък датираше от 31-и март, когато Наполи спечели с 4:1 на "Олимпико". 

Аталанта пък затвърди прогнозите, че през този сезон ще е труден отбор за разгадаване. Отборът допусна загуба от Торино, а много трудно стигна до победи над Дженоа и СПАЛ. През уикенда пък едва се добра до 2:2 срещу Фиорентина у дома, и то след изоставане от 0:2. Бергамаските се доближиха на 3 точки от моментния лидер Ювентус, докато Рома е с 8 точки - на 2 зад Аталанта. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички