Въпреки надвисналите санкции: Абрамович не бърза да продава Челси


Въпреки надвисналите санкции: Абрамович не бърза да продава Челси
Снимка: GettyImages

2379 0

Световният клубен шампион Челси преминава през турбулетнти времена, след като стана ясно, че собственикът на тима Роман Абрамович продава "сините" след почти 20 години в клуба. Бъдещето на английския отбор е неясно, като в пространството се спекулира с няколко потенциални имена, които да го закупят.

Абрамович се оказа притиснат да продаде Челси след руската инвазия в Украйна, която накара света да нанесе санкции на Русия и руски олигарси, приближени до Кремъл и Владимир Путин. Не е тайна, че Абрамович е един от тези олигарси, които се ползват с добри взаимоотношения с руския президент.

РУСНАКЪТ РОМАН АБРАМОВИЧ СЪС СИЛЕН ЖЕСТ КЪМ УКРАЙНА

За да се защити от потенциални санкции на Острова, Абрамович спешно разпродава имуществото си във Великобритания и изтегля парите си, като логично иска да продаде и Челси, който е друг много сериозен актив. Руснакът е привързан към клуба, в който прекара 19 години и е загрижен "сините" да не станат жертва на санкции заради него.

Въпреки това Роман Абрамович ще има достатъчно време на разположение, за да изтегли богатството си от Великобритания, тъй като британското правителство може да се забави седмици или дори месеци със санкциите към руските олигарси (подробности четете в линка). Сега "Ройтерс" пише, че Абрамович няма да бърза с продажбата на Челси и ще обмисли добре офертите към клуба.

АБРАМОВИЧ КУПИ ЧЕЛСИ ЗА 140 МЛН., А СЕГА ОПРОЩАВА НА "СИНИТЕ" МИЛИАРДИ

Банкерът на Челси Джо Равич е категоричен, че ръководството на "сините" няма да бърза с продажбата. "Няма да бързаме с нищо. Много е важно Челси да има точния собственик, който да води клуба напред", каза Равич и добави, че не може публично да обсъжда подробности от процеса на продажба.

Един от спряганите за нов собственик на Челси е швейцарски милиардер на 86 години (повече за него ще научите на посочения линк).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Челси ще има нов собственик в понеделник?!

ВИДЕО: Конър Макгрегър показа как купува Челси!

Дъщерята на Роман Абрамович осмя Владимир Путин (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички