Докато на Острова се наканят за санкции, Абрамович ще изтегли богатството си


Докато на Острова се наканят за санкции, Абрамович ще изтегли богатството си
Снимка: Getty Images / Guliver

3509 0

Великобритания няма да може да санкционира Роман Абрамович и други руски олигарси в продължение на „седмици и месеци“, защото правителството не е в състояние да състави дело срещу тях, съобщава авторитетното британско издание The Times.

Министерството на външните работи и Националната агенция за борба с престъпността не успяха да докажат, че има „основателни причини“ за налагане на санкции на най-известните олигарси в Обединеното кралство, тъй като се търси финансова връзка с режима на Владимир Путин.

ОЩЕ: Роман Абрамович купи Челси за 140 милиона, а сега опрощава на клуба милиарди!

Лиз Тръс, министърът на външните работи, иска да санкционира Абрамович, но е останала разочарована, след като ѝ е казано, че правителството не е в състояние да заведе дело срещу него и други. Британското правителство опита подобни санкции и през 2018-а, отново без успех.

В същото време Роман Абрамович и други руски олигарси вече изтеглят парите си от Великобритания и най-вероятно ще успеят да избегнат евентуални санкции от страна на правителството, тъй като разполагат с достатъчно време да го сторят. Самият Абрамович вече разпродава имуществото си на Острова.

Както вече е известно, Абрамович продава и английския гранд Челси. Вече има и фаворит за закупуването на "синия" клуб - швейцарски милиардер на 86 години, за когото може да научите подробности на посочения линк.

В същото време Роман Абрамович направи силен жест към Украйна на раздяла с Челси, който изуми света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички