Вече официално: Коронавирусът спря Ливърпул от подобряването на голям рекорд на Манчестър Юнайтед


Вече официално: Коронавирусът спря Ливърпул от подобряването на голям рекорд на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3898 0

Убедителният лидер в класирането на английската Висша лига - Ливърпул, официално е сериозно ощетен от ситуацията с коронавируса. Преднината на мърсисайдци е толкова голяма, че единственият начин да не спечелят титлата е, ако сезонът не се доиграе.

Ако мачовете не бяха прекратени, почти на 100% титлата вече щеше да е и математически гарантирана за момчетата на Юрген Клоп, а това щеше да значи рекорд, защото до този момент (а явно и занапред), най-бързо гарантиралият си титлата тим във Висшата лига е Манчестър Юнайтед през сезон 2000/01.

Тогава "червените дяволи" си гарантираха и на теория златните медали на 14 април. В момента Ливърпул е водач с 82 точки, а вторият Манчестър Сити има 57 пункта. Две победи от оставащите 9 двубоя за мърсисайдци ще им осигури титлата.

Малшанс, че това не се случи преди днешната дата, за да бъде подобрен рекорд на големия враг Манчестър Юнайтед, но все пак самата титла би била достатъчна радост за привържениците на Ливърпул (още повече предвид реалната заплаха да останат без такава въпреки пълната си доминация в Англия този сезон), като първенството не е печелено от отбора от далечния сезон 1989/90 (нямат трофей от Висшата лига, а само от предишните формати на първенството в Англия).

Днес, 15 април, е трагичен ден за футболния свят, тъй като преди точно 31 години се случва една от най-големите трагедии - тази с привържениците на Ливърпул на Хилзбъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички