Абрамович е бил пред придобиването на Тотнъм преди Челси


Абрамович е бил пред придобиването на Тотнъм преди Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1355 0

Бившият директор на Челси Марк Тейлър разкри, че навремето собственикът на клуба Роман Абрамович е можел да придобие друг от лондонските клубове - Тотнъм. Руският милиардер е искал да придобие пълния контрол над клуба, а президентът на "шпорите" Даниел Леви не е искал да му го даде.

Ключов момент в придобиването на Челси е станала срещата между Абрамович и Евгения Тененбаум, негов партньор, с Кен Бейтс, бивш собственик на Челси. Руснаците са дали да се разбере, че искат пълния контрол. Преди това на среща с Даниел Леви той им е казал, че е готов да им продаде 30% от акциите на клуба, но това не ги е устроило.

"В продължение на година и половина Челси търсеше инвеститори, мнозин ни изгубиха времето, но Роман изглеждаше реален кандидат. Всъщност, никой не го познаваше, затова в петък сутринта неговите юристи донесоха списание "Форбс" и мисля, че Абрамович заемаше 15-ото място в класацията на доларовите милиардери, което беше добра отправна точка", коментира Тейлор пред "The Athletic". А кой друг клуб в Англия е можел да вземе Абрамович вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички