13 играчи, които са късметлии, че имат медал от английската Висша лига


13 играчи, които са късметлии, че имат медал от английската Висша лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

3044 0

Правилата показват, че даден футболист трябва да има поне 5 участия в мачове, за да получи медал в края на сезона, ако неговият отбор си осигури място, даващо право на такъв. Това се промени от сезон 2012/13, като преди това двубоите бяха 10. Въпреки това правило, има някои наистина случайни играчи, които трябва да се чувстват късметлии поради факта, че имат шампионски медал от английската Висша лига. Ето 13 от тях според британско издание:

Кристофър Вре - печели титлата с Арсенал през 1998 г. с 16 участие и 3 гола. Въпреки това, той се счита за един от най-големите трансферни провали за "артилеристите", които го закупуват от Монако през 1997 г.

Ричи де Лает - играе 12 срещи за Лестър през сезон 2015/16 преди да е отдаден под наем в Мидълзбро. В крайна сметка - накрая печели златен медал както от Висшата лига, така и от Чемпиъншип. Не са много тези, които могат да се похвалят с подобно постижение в един сезон.

Костел Пантилимон - той успява да запише 7 участия за Манчестър Сити, с което си осигурява медал за титлата през сезон 2013/14.

Александър Бютнер - датчанинът има само 5 мача за Манчестър Юнайтед през сезон 2012/13, като се възползва от обновяването на правилото и печели медал. За два сезона на "Олд Трафорд" има само 28 участия.

Паскал Сиган - той всъщност остава цели 4 сезона в Арсенал, като е част от историческия състав през сезон 2003/04. Има 18 участия и си получава медала накрая, макар и далеч да не е титуляр.

Джереми   - обещаващ талант, който така и не се реализира. Само един гол във Висшата лига за Арсенал от общо 29 участия. Все пак през сезон 2003/04 прави достатъчно, че да получи златен медал.

Стюарт Тейлър - общо само 95 мача за цялата си футболна кариера. Е, 10 от тях дойдоха през сезон 2001/02 - достатъчно за медал с Арсенал.

Игор Степановс - латвиецът е един от най-големите късметлии в тази класация. Някак успява да направи нужния брой участия в двубои и пречели медал през 2001/02 година с Арсенал.

Рони Уолуорк - малка част от кариерата му е във Висшата лига, като предимно се състезава на по-ниско ниво, но въпреки това е част от състава на Манчестър Юнайтед и участва в достатъчно мачове, за да спечели медал през 2001 година.

Люк Чадуик - най-голяма част от кариерата си прекарва в МК Донс в третото ниво на английския футбол, но въпреки това има медал с Манчестър Юнайтед за сезон 2000/01.

Джеспър Бломквист - 25 участия за Манчестър Юнайтед през сезон 1998/99 и 1 попадение. Следват проблеми с контузии и огромен спад.

Нейтън Дайър - той се присъединява към Лестър под наем в началото на сезон 2015/16. Не започна в нито един мач като титуляр, но има 12 появи от пейката, които му носят медала.

Томаш Кушчак - има цели 3 златни медала от елита на Англия, въпреки че има общо 20 появи за всички тези сезони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички