Вече има план за Висшата лига, ето кога трябва да се изиграят мачовете и при какви обстоятелства


Вече има план за Висшата лига, ето кога трябва да се изиграят мачовете и при какви обстоятелства
Снимка: Getty Images/Guliver

2626 0

Във Висшата лига вече има конкретен план, към който ще се стремят. Целта е сезонът да започне в първия уикенд на месец май, като последните мачове се изиграят на 12 юли (неделя), за да се избегнат големи неуредици с договора за излъчване на двубоите (трябва до 16.07 да приключат), информира "Daily Mail".

Предложението, което ще бъде дискутирано в детайли по време на видеоконференция между 20-те клуба в петък (03.04), трябва да бъде одобрено от правителството, здравното министерство и Асоциацията на професионалните футболисти. Идеята се смята за най-добрия начин да бъдат намалени финансовите загуби, породени от прекъсването заради коронавируса.

Разбира се, двубоите ще се играят без привърженици по трибуните. Важно е за клубовете този план да се осъществи, защото те са пред това да получат финалния финансов превод от телевизиите, закупили правата за излъчване. Без него изплащането на заплатите ще бъде допълнително затруднено.

Остават 762 милиона паунда, които да "се влеят" в клубовете от Висшата лига. Разбира се, те няма да бъдат разпределени равномерно между участниците, като ще варира от 57 милиона паунда за шампиона, до 20 милиона паунда за последния в класирането.

В Англия са наясно, че подновяването на двубоите през началото на май звучи оптимистична цел, която дори може да превърне Висшата лига в най-рано стартиралото първенство в Европа след прекъсването поради ситуацията с коронавируса.

Вчера (30.03), пък, се появи информация, че форматът от Световното първенство може да бъде пренесен във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички