Ван Перси за Сър Алекс: Преди няколко години унизи брутално две звезди на Юнайтед


Ван Перси за Сър Алекс: Преди няколко години унизи брутално две звезди на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3285 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси разказа за една случка в отбора от 2013-та година. Две звезди на първия отбор на „червените дяволи“ са били унизени от сър Алекс Фъргюсън, след като са загубили в дербито срещу Манчестър Сити с 1:2, но въпреки поражението са отишли на парти.

Въпреки загубата, Юнайтед са водили с 12 точки на прекия си конкурент за титлата по онова време. Това обаче не е било в състояние да успокои бесния Фъргюсън. „По време на първия ми сезон в Манчестър Юнайтед бяхме 15 точки пред втория в класирането. Домакинствахме на Сити и загубихме, но все още водихме с 12. Повечето треньори няма да бъдат ядосани при такава ситуация. Но нашият мениджър беше бесен. Нещата ескалираха, след като две от звездите отидоха на парти след мача. На следващия ден сър Алекс беше сложил снимки от предната вечер на двамата играчи в съблекалнята. Той каза на целия отбор: „Момчета, ако не спечелим първенството, това ще е заради тези двама з**ници, които решиха да излязат снощи“. Знам имената им, но няма да ги назова“, каза Робин ван Перси.

В крайна сметка въпросната загуба от Манчестър Сити не попречи на „червените дяволи“ да станат шампиони през 2013-та година. Това си остава и последната титла на тима във Висшата лига до ден днешен. А ето кой е перфектният нападател за Юнайтед според Ван Перси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички