Юрген Клоп разкри силните страни на Ерлинг Холанд и каза как Ливърпул ще опита да го спре


Юрген Клоп разкри силните страни на Ерлинг Холанд и каза как Ливърпул ще опита да го спре
Снимка: Getty Images

1731 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде традиционната пресконференция преди ключовия сблъсък на неговия тим срещу Манчестър Сити във Висшата лига тази неделя (16 октомври). Пред медиите специалистът акцентира върху звездата на "гражданите" - Ерлинг Холанд, и обясни как мърсисайдци ще се справят с него.

Клоп обясни защо Холанд е толкова опасен

"Той е продукт от комбинация между физика и техника, притежава завидна скорост, с която лесно преминава през противниковите защитници. Има уникален усет, знае къде се намира на терена, разчита защитите - това са неща, които затрудняват всеки един тим, който се изправя срещу него", каза Клоп.

Как Ливърпул ще спре норвежеца?

"Той e най-добрият нападател в света, така че трябва да сме сигурни, че няма да получава много топки. Това ще опитаме. Когато обаче затворим Холанд, то това ще доведе до пробойни, от които ще се възползват останалите елитни играчи на Сити и това не прави живота никак по-лесен", поясни германският специалист.

Истината обаче е, че до момента никой тим от английския елит не е успял да намери формулата за това как да спре норвежката голова машина. До момента в 9 участия той има 15 реализирани попадения и 3 асистенции. Предстои да разберем дали той ще донесе трите пункта срещу Ливърпул или ще бъде обезвреден от игровите схеми на Клоп.

На всички фенове на Висшата лига ще им е интересно с каква тактика ще излезе Ливърпул, но не е тайна, че сегашните схеми на Клоп не носят успех на мърсисайдци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички