Проблеми в играта на Ливърпул? Номер 9 се притича на помощ


Проблеми в играта на Ливърпул? Номер 9 се притича на помощ
Снимка: Getty Images

3137 0

Изявите на Ливърпул в момента изобщо не могат да се сравняват с тези от миналия сезон. Ненапразно мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заяви, че не влизат в борбата за титлата във Висшата лига.

Проблемите в атаката започнаха, след като Клоп реши, че Роберто Фирмино трябва да седи на резервната скамейка. Бразилският нападател отстъпи позицията си заради Диого Жота, а след това и заради Луис Диас.

Очакваше се 31-годишният футболист да се сбогува с Ливърпул, но той остана в състава на Юрген Клоп. Не само това, Фирмино напомни за себе си в моментите, когато Ливърпул имаше най-голяма нужда.

При победата на мърсисайдци над Рейнджърс бразилецът се разписа и направи асистенция.

„Много съм щастлив, както казах и преди“, отбеляза Фирмино. „Винаги давам всичко от себе си, за да вкарвам голове и да помогна на отбора да спечели. Играя първо за отбора. Добрите неща ще дойдат, на 100% вярвам в това.“

Бразилският нападател има осем гола и четири асистенции в 12 мача във всички турнири за Ливърпул. Иначе казано – по един гол на мач.

Фирмино има шест гола в седем мача от Висшата лига, подобрявайки резултата си от миналия сезон, когато отбеляза пет попадения в 20 мача. Той е голмайсторът на Ливърпул, редом със Салах, въпреки че е петият избор за нападател на Клоп, след като Садио Мане пое в посока Байерн Мюнхен.

„Боби е от решаващо значение за нас“, каза Клоп през лятото. „Боби е сърцето и душата на този отбор.

„Начинът, по който играхме през последните няколко години, беше възможен само благодарение на Боби. Ето защо съм наистина щастлив, че той успя да тренира през по-голямата част от времето тук по време на предсезонната подготовка. Нямам съмнения относно неговите качества“, заяви треньорът.

„Сигурен съм, че хората ще напишат книги за това как той разбира ролята на фалшивата деветка“, допълва той. Мениджърът е на мнението, че нито един друг нападател не може да работи толкова добре в защита, колкото Фирмино.

Изглежда, че понякога ласкателствата се въртят около едни и същи играчи в отбора на мърсисайдци. Така и друг играч на Ливърпул остана в сянката на Салах, въпреки постижението си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички