Юрген Клоп описа сблъсъка с Манчестър Сити на "Етихад" като боксов мач


Юрген Клоп описа сблъсъка с Манчестър Сити на "Етихад" като боксов мач
Снимка: Getty Images

1958 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп определи сблъсъка с Манчестър Сити на "Етихад" като боксов мач! "Червените" стигнаха до 2:2 като гости в дербито на кръга на Острова и седем кръга преди края на сезон 2021/22 продължават да изостават на 1 точка от "гражданите":

"Какъв мач, това беше лудо. Стартът беше по-добър за Сити, очевидно, през първото полувреме имаха някои много големи шансове. Мисля, че можем да опишем случилото се като "боксов мач" - сваляш за секунда гарда и получаваш масивен удар. След това се отърсваш и на свой ред нанасяш удар", каза немецът пред "Sky Sports" след последния съдийски сигнал на "Етихад".

"Не мога да съм убеден на 100%, но имам чувството, че можехме да спечелим мача. Когато играехме нашия футбол, те определено изпитваха проблеми".

"Харесаха ми много неща... във всички моменти, в които контролирахме играта, бяхме много опасни за тях, точно така вкарахме головете. През второто полувреме нашият старт беше по-добър, вкарвайки този гол. Но в моментите, в които се опитвахме да си вземем въздух - идваше следващата атака. Чудесен мач... това е резултат, с който ще трябва да живеем и ние можем да живеем с него", допълни Юрген Клоп.

"Във Висшата лига остават по седем мача и за двата отбора, а ние няма да спрем да ги гоним. Но сега ни предстоят два различни турнира, така че нека сега се концентрираме върху Бенфика и след това ще мислим за "Уембли", каза още треньорът на мърсисайдци.

*За Ливърпул предстои мач-реванш с Бенфика (13 април, 22:00 ч.) от 1/4-финалите на Шампионската лига. Първата среща в Португалия завърши 3:1 за "червените". След това, на 16 април (17:30 ч.) е новият сблъсък с Манчестър Сити на 1/2-финал за ФА Къп!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички