Гуардиола по адрес на Юрген Клоп: Не сме приятели, не вечеряме заедно... Знае, че в събота ще се опитам да го победя


Гуардиола по адрес на Юрген Клоп: Не сме приятели, не вечеряме заедно... Знае, че в събота ще се опитам да го победя
Снимка: Getty Images

12083 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви след битката с Ливърпул, че е невероятно горд от своя отбор, но добави, че една грешка до края на сезон 2021/22 ще бъде фатална за шампионските амбиции на "гражданите":

"И двата отбора се опитаха да спечелят. Направихме всичко, което можехме, но за съжаление не успяхме да победим. Оставам с усещането, че сякаш им подарихме живот, но, все пак, Ливърпул е наслада да се гледа и няма никакво съмнение колко труден противник е", започна Пеп коментара си за мача пред "Sky Sports" и продължи:

"Мисля, че се справихме доста, доста добре. Невероятно горд съм от моя отбор. Сега вече и двата тима знаем, че остават по още седем мача и всеки един от тях трябва да бъде спечелен - иначе край!".

"Ще се борим до самия край. Една изпусната точка, едно равенство и няма да сме шампиони. Ще ни бъде трудно да спечелим всички оставащи мачове, но и на тях също. Смятам, че стана много хубав мач. Двата отбора си разменяхме удари - ние атакувахме, след това те атакуваха... и двата отбора използваха своите оръжия", каза още Гуардиола и добави по адрес на своя колега Юрген Клоп следното:

"Вижте, не знам дали Юрген ме уважава, но аз го уважавам много. Той ме направи по-добър мениджър още в Германия, когато бяхме начело на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Неговите отбори винаги се опитват да атакуват, а аз се опитвам да му подражавам в това отношение. Не сме приятели, не вечеряме заедно, не му се обаждам по телефона, но го уважавам много. Той обаче знае, че в събота ще се опитам да го победя", отсече треньорът на "гражданите".

*За Манчестър Сити предстои мач-реванш с Атлетико Мадрид в Шампионска лига (13 април, 22:00 ч.). Първата среща в Англия завърши 1:0 за "небесносините". На 16 април (17:30 ч.) пък е другият сблъсък с Ливърпул, който ще бъде от 1/2-финалите на турнира ФА Къп и ще се изиграе на "Уембли".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички