Груба грешка на Конате не развали пиршествата на Ливърпул в Шампионска лига


Груба грешка на Конате не развали пиршествата на Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7538 0

Шесткратният европейски шампион Ливърпул спечели гостуването си на Бенфика с 1:3 в първи мач от 1/4-финалите в Шампионска лига. На "Ещадио да Луж" мърсисайдци изиграха отлично първо полувреме, но индивидуална грешка в началото на втората част за малко да им провали празненствата. 

Ибрахима Конате даде аванс на "червените", засичайки центриране от корнер с глава в 17-ата минута. В 34' перфектен диагонален пас на Трент Александър-Арнолд намери Луис Диас, който пък свали с глава за Садио Мане, а за сенегалеца остана да бутне топката в мрежата.

В началото на второто полувреме обаче Ибрахима Конате сбърка фатално, след като не успя да уцели топката в опит да я изчисти. В резултат на тази грешка топката се озова в Дарвин Нунес, който намали изоставането на домакините и им върна надеждите.

В следващите минути Бенфика имаше своите шансове да изравни, но до втори гол така и не се стигна. Постепенно Ливърпул взе контрола над срещата и успя да се добере до важен трети гол в края на мача, когато Наби Кейта изведе Диас, а той заобиколи вратаря и вкара.

Реваншът на "Анфийлд" ще се изиграе на 13 април (сряда).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 17 минути игра Ливърпул откри резултата. Анди Робъртсън центрира от корнер, а Ибрахима Конате успя да се освободи от опеката си и да нанесе удар с глава на далечната греда, който порази вратата на Бенфика - 0:1!

В средата на полувремето Бенфика и Ливърпул си размениха по една голова ситуация. Първо Евертон се измъкна на добра позиция за стрелба, но не успя да преодолее Алисон. Малко след това Луис Диас опита опасен удар, но Влаходимос спаси.

В 34-ата минута Ливърпул удвои преднината си. Трент Александър-Арнолд предостави великолепен дълъг диагонален пас зад отбраната на Бенфика, който намери Луис Диас в наказателното поле. Колумбиецът насочи топката с глава към Садио Мане, който успя да се разпише от близка дистанция - 0:2!

Четири минути по-късно Диас отново имаше шанс да вкара, но не намери целта. В самия край на първата част Мохамед Салах направи много сериозен пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря, но стражът на Бенфика някак успя да предотврати трети гол във вратата си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Четири минути след подновяването на играта Бенфика върна едно попадение. Домакините подхванаха бърза контраатака по десния фланг, откъдето последва центриране в наказателното поле. Ибрахима Конате сбърка фатално, след като не успя да уцели топката, за да я изчисти. Кълбото се озова в Дарвин Нунес, който се разписа - 1:2!

След час игра Алисон трябваше да спасява вратата на Ливърпул след мощен удар на Евертон. В средата на полувремето пък Дарвин Нунес бе изведен зад отбраната на Ливърпул, но Ван Дайк го докони. След това Нунес го финтира и се свлече на тревата след съприкосновение с бранителя, но съдията прецени, че няма основания за дузпа.

В 82-ата минута Ливърпул стигна до добро положение за гол пред вратата на Бенфика. След продължителна атака Джордан Хендерсън намери Луис Диас в наказателното поле, но колумбиецът не видя добре топката и не нанесе достатъчно добър удар, с който да затрудни вратаря на домакините.

Три минути преди края на мача Ливърпул стигна до трето попадение. Наби Кейта спечели пространство в средата на терена и направи извеждащ пас за Луис Диас. Крилото се измъкна сам срещу вратаря Влаходимос, заобиколи го и прати топката в опразнената врата - 1:3!

В продължението на мача Ливърпул можеше да вкара и четвърти гол, но Диого Жота направи фрапантен пропуск.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Вертонген, Отаменди, Жилберто, Евертон, Таарабт, Вайгъл, Силва, Нунес, Рамош

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Тиаго, Мане, Диас, Салах

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул продължава да мечтае за исторически куадрупъл, след като спечели Карабао Къп, завърна се в битката за титлата във Висшата лига, а освен това продължава пътя си в турнирите ФА Къп и Шампионска лига. Юрген Клоп изведе "червените" до най-големия европейски клубен трофей през 2019-а, но със сигурност иска отново да го стори през тази година.

МЕЧТАНИЯТ ЖРЕБИЙ, НО КРИЯТ ЛИ СЕ ПОДВОДНИ КАМЪНИ ЗА ЛИВЪРПУЛ В ЛИСАБОН?

Мърсисайдци преодоляха груповата фаза в Шампионска лига с шест победи от шест мача, а на 1/8-финалите се справиха с шампиона на Италия Интер, пречупвайки го в дома му в Милано. Сега на пътя на английския гранд е португалският Бенфика, който не се намира в най-добрата си форма в Португалия, но пък в предишната фаза елиминира считания за фаворит Аякс.

Юрген Клоп няма никакви кадрови проблеми преди мача с Бенфика, а за това помогна и решението да даде почивка на част от титулярите си при победата над Уотфорд във Висшата лига през уикенда. Предвид факта, че германецът може да разчита на всичките си футболисти, ще бъде любопитно на каква стартова единайсеторка ще заложи. 

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА БЕНФИКА - ЛИВЪРПУЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички