Между банката и криптото: Ливърпул е на прага на историческа сделка във футбола


Между банката и криптото: Ливърпул е на прага на историческа сделка във футбола
Снимка: Getty Images

5503 0

Английският гранд Ливърпул се утвърди като един от най-силните клубове в световния футбол в последните няколко години, а това неимоверно вдигна и интереса към "червените", които се радват на милиони фенове в цял свят. През този сезон мърсисайдци дори могат да постигнат исторически куадрупъл, спечелвайки четири трофея в рамките на само една кампания.

Отличните изяви на мърсисайдци привличат вниманието и на най-големите рекламодатели в спорта. Понастоящем на екипа на "червените" стои британската мултинационална банка Standard Chartered, която спонсорира "червените" от далечната 2010-а. По онова време Ливърпул далеч не бе това страшилище, което познаваме днес. С идването на Юрген Клоп обаче клубът извървя пътя към върха, спечелвайки Висшата лига и Шампионска лига.

Ливърпул е напът да подпише най-скъпия спонсорски договор във футбола

Договорът на Standard Chartered с Ливърпул през лятото на 2023 година и в офисите на клуба вече размишляват как да продължат оттук нататък. По сегашния контракт с банката "червените" получават около 40 милиона паунда на година - сума, която няма как да удовлетворява клуба занапред. Затова ръководството ще седне на масата за преговори както със Standard Chartered, така и с други компании, които имат интерес да бъдат спонсори на отбора.

По информация на Daily Mail, британската банка не иска да губи връзката си с Ливърпул и е готова да предложи рекордна сделка на "червените", за да остане генерален спонсор. За целта Standard Chartered ще удвои сумата от настоящия контракт и ще предложи на Ливърпул договор на стойност 80 милиона паунда на година. Подобен контракт би бил най-големият във футбола, като никой друг клуб не може да се похвали с толкова голям спонсорски договор, какъвто обещават от банката.

Крипто компания иска да "изгрее" на фланелките на Ливърпул

В Ливърпул обаче имат предложения и от други страни. На Острова се говори, че интерес към "червените" проявяват компании от медийния, туристическия и електронния сектори, а също така - и от индустрията за криптовалути. Според авторитетното издание The Athletic, шефовете на мърсисайдци водят разговори с компания за криптовалути за потенциално партньорство, която също може да донесе сериозни приходи на "Анфийлд".

Шест клуба от Висшата лига вече могат да се похвалят със спонсорски договори с крипто компании, но все още няма отбор от елита на Англия, който да рекламира на фланелките си такъв тип спонсор. Подобна сделка обаче може да се окаже противоречива заради липсата на регулации в блокчейн технологиите и рисковете, на които биха могли да се изложат всички фенове на футбола.

Факт е обаче, че Ливърпул обмисля оферта както от настоящия си генерален спонсор - банката Standard Chartered, така и от крипто компания, чието име не се назовава. Каквото и да избере Ливърпул, то най-вероятно сделката ще бъде рекордна за футбола. Мърсисайдци са особено привлекателни и с това, че са първенец по най-много продадени фланелки във футбола. Освен това Юрген Клоп, който е главният виновник за успехите на клуба, преподписа с Ливърпул до 2026-а.

Наскоро Манчестър Юнайтед обяви мащабно партньорство с блокчейн компания, за което можете да прочетете в линка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Къщи, коли, пари, всичко - колко богат е Лионел Меси след най-скъпия договор в света?

Как една скъсана обувка коства над 1 милиард на Nike?

Най-одумваната криптовалута "изгрява" на екипа на тим от Висшата лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички