Чудовищна сделка: Борса сключи най-скъпия крипто договор в спорта!


Чудовищна сделка: Борса сключи най-скъпия крипто договор в спорта!
Снимка: GettyImages/ колаж: Sportlive.bg

4897 0

Светът на криптовалутите доскоро беше непознат за 99% от човечеството, но мащабната акция на крипто света в сферата на спорта определено се грижи за популярността на така наречените "виртуални пари". И поредната сделка беше обявена днес - най-голямата колаборация между спорт и крипто до ден днешен. 

След като в края на миналата година "crypto.com" взе правата за името на залата на Лос Анджелис Лейкърс срещу 700 милиона долара за 20 години (35 милиона долара), сега друга борса "нахлува" с гръм и трясък в друг популярен спорт - Формула 1

"Ред Бул Рейсинг" обявиха, че са сключили "мулти годишна сделка" с крипто борсата "ByBit", която е създадена през 2018 година и вече има над 6 милиона регистрирани потребители. 

Въпреки че параметрите по сделката не бяха обявени официално, "Ройтерс" информира, че контрактът е за 3 години и общо 150 милиона долара. Това означава, че на годишна база "Ред Бул" ще получава 50 милиона долара от борсата за крипто активи. 

"БайБит" ще действа като втори основен спонсор на тима от Формула 1, който наскоро обяви друга мащабна сделка - за 100 милиона долара на година с "Оракъл". 

Това е поредната сделка в спорта, свързана по някакъв начин с криптовалути. Вече споменахме за договора между "крипто.ком" и Лос Анджелис Лейкърс, като крипто борсата е партньор и на италианската Серия А. Съвсем скоро пък и Манчестър Юнайтед подписа щедър спонсорски договор с мащабна блокчейн компания (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички