Ливърпул и Юрген Клоп се разбраха за бъдещето на мениджъра!


Ливърпул и Юрген Клоп се разбраха за бъдещето на мениджъра!
Снимка: Getty Images

2967 0

Ливърпул и Юрген Клоп са се договорили за удължаване на контракта на германския мениджър, който понастоящем беше до лятото на 2024 г. Според The Athletic екипът на германският специалист се е съгласил да остане на "Анфийлд" още четири години (до 2026г.).

Новината идва по-малко от 24 часа, след като Клоп изведе отбора си до победа в първия мач над Виляреал от полуфиналите на Шампионска лига. Мърсисайдци вече спечелиха един трофей през този сезон и все още има възможността да спечели цели четири трофея в рамките на една кампания, което би било невероятно.

Според изданието, Майк Гордън, един от собствениците на клуба, е присъствал на победата на Ливърпул, като се предполага, че главната причина е опитите му да финализира сделката по-бързо. Агентът на наставника също присъства при важния успех, което може би е още един знак за преговорите между двете страни.

Клоп пое Ливърпул през 2015 г., така че след удължаването на контракта, може да остане десетилетие начело на клуба, докато през това време триумфира във Висшата лига и Шампионска лига, както и в куп други турнири.

Още през март наставникът посочи, че плановете му да напусне клуба едва през 2024 г. не са се променили. "Нищо не се е променило и, ако реша да напусна през 2024 г., това няма да има нищо общо с качеството на отбора", заяви тогава германецът.

Към момента Ливърпул се държи в битката за титлата, в която изостава на една точка от Манчестър Сити, а в Европа е на 90 минути от финал срещу "гражданите" или Реал Мадрид.

Ето как германецът е стимулирал възпитаниците си на полувремето с Виляреал, когато още не беше паднал гол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички