Къщи, коли, пари, всичко - колко богат е Лионел Меси след най-скъпия договор в света?


Къщи, коли, пари, всичко - колко богат е Лионел Меси след най-скъпия договор в света?
Снимка: Instagram

22116 0

През миналата година беше разсекретен последният договор на Лионел Меси с Барселона, действащ от 2017 до 2021 година. Той бе определен като "най-мащабният спортен договор в историята", след като стана ясно, че за четири сезона футболната суперзвезда е получил 555 милиона евро. Логично всички започнаха да се питат колко богат е седемкратният носител на "Златната топка", щом само за 4 години от почти 20-годишната си кариера е прибрал над половин милиард евро.

НА КОЛКО СЕ ИЗЧИСЛЯВА БОГАТСТВОТО НА МЕСИ И КАКВИ ПАРИ ПОЛУЧАВА В ПСЖ?

Интересното е, че според авторитетния "Forbes" личното състояние на звездата на ПСЖ възлиза на 400 милиона евро. Тези данни са отпреди присъединяването на Меси към френския клуб, където за 2-те години от контракта, подписан през лятото,той ще получи 80 милиона евро. Споразумението му предвижда и трети сезон по избор. Аржентинецът е получил и трансферен бонус, чийто размер е 30 милиона.

Тази "скромна" сума изглежда Лео е успял да задели, иначе се твърди, че в хода на кариерата си е спечелил 1 милиард долара (преди облагането с данъци). 

КОЛКО Е ПОЛУЧИЛ МЕСИ В БАРСЕЛОНА?

Трудно е да се каже с точност колко пари е спечелил нападателят, носейки синьо-червената фланелка сезон след сезон. Според последните данни, публикувани преди напускането му на "Камп ноу", Меси е прибирал по 8,3 млн. евро бруто на месец (преди избухването на пандемията от коронавирус и временното намаляване на заплатите със 70%), споменава се и цифрата 35 милиона за сезон. Годишната нетна сума, която е получавал в Каталуня, е 70,8 млн., което включва заплатата му в Барса, спонсорските му контракти и ползите от различни инвестиции. "Forbes" представя малко по-различни цифри - 60 млн. от заплата на сезон и около 27 млн. от спонсори.

Според разкритията на "Mundo Deportivo" след 2017 г. златният дъжд, валящ над аржентинеца, се е превърнал в порой, след като е подписал космическия контракт за 555 237 619 евро за 4 сезона. В тази невероятна сума влизат възнагражденията за 48-те месеца, имиджовите права, както и два бонуса - 115 225 000 за подновяването на контракта и 77 929 955 за лоялност. Тази сума обаче не е чак толкова голяма, защото 555-те милиона са брутният му приход, а нетният е 297 млн.

ОТКЪДЕ ИЗВЪН ТЕРЕНА ПЕЧЕЛИ МЕГАЗВЕЗДАТА?

* Звезда от такъв калибър е пределно ясно, че не пълни банковата си сметка само със заплати, бонуси и имиджови права. Лео Меси има и доходоносни спонсорски контракти през годините. Работил е с големи компании като Huawei, Hawkers, Gatorade, Pepsi, MengniuGroup, MasterCard, Gillette, Turkish Airlines, Adidas. С някои от тях той има активно и към момента сътрудничество, а със спортния концерн подписа доживотно такова. Това означава, че 34-годишният футболист ще рекламира "Adidas", докато окачи бутоните на пирона. Гермаците му плащат мецду 10 и поне 12 млн. годишно.

** Меси има и онлайн магазин за дрехи - "The Messi Store", който стартира през септември 2019 г.

*** Звездата е инвестирал доста средства в имоти. През 2010 г. той купува жилищния комплекс "Azhares", частен квартал в Росарио, който се оценява на 27 милиона евро. Собственик е и на 40-етажната сграда Aqualina, чиито апартаменти се оценяват на милион долара всеки. Футболистът притежава и имения в Кастелдефелс, Барселона, което купи през 2009 г. за 4 милиона евро. В момента цената му е много по-висока, тъй като аржентинецът похарчи 10 милиона евро за подобрения и ремонти. Лионел притежава и частен самолет, който купи през 2018 г. за около 15 милиона долара.

Снимка: azaharesdelparana.com

**** Актуалният кавалер на "Златната топка", както повечето известни футболисти, има скъп автопарк. Меси притежава Ferrari F430 Spider, Maserati Gran Turismo MC Stradale и Audi R8 Spyder. Тези коли струват стотици хиляди, но на съвсем друго ниво е Ferrari 335 Sport Spyder Seaglietti от 1957 г., купено от него на търг. Возилото, което е продадено за между 32 и 37 милиона долара, се оценява като най-скъпата кола в света.

***** В тези времена няма как да пренебрегнем печалбата на Меси от Instagram. Още повече че той има 305 милиона последователи, което го нарежда в топ 3 на най-следваните личности. Твърди се, че мегазвездата заработва по 581 000 евро на публикация.

Както и с головете, асистенциите и титлите на Меси, парите му представляват твърде много цифри, които ние не се наемаме да обобщаваме. Знаем само, че Лео е приказно богат и дори от утре да остане безработен, няма да има нужда да се безпокои за прехраната и приличния живот не само на себе си, но и на жена си, тримата си сина и роднините си.

Актуална информация от последните 24 часа и новини за Лионел Меси вижте тук

Вижте още: 

5 бона заплата?!? Колко "осиротя" банковата сметка на Обамеянг след подписа с Барселона? 

Как "Найки" загуби над 1 милиард заради една скъсана обувка? 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички