Ливърпул с опит да направи "революция в отношението към гостуващите фенове"


Ливърпул с опит да направи "революция в отношението към гостуващите фенове"
Снимка: Getty Images

3418 0

Ливърпул ще изпрати писмо до УЕФА и ще изрази загрижеността си пред Европейската клубна асоциация, относно отношението към феновете, по време на визитата на Бенфика миналия месец. Това става близо месец след гостуването на мърсисайдци, което бе спечелено с 3:1, а клубът е крайно решен да "направи революция в отношението към гостуващите привърженици", твърдят английските медии.

Запалянковците на Ливърпул в Лисабон още в деня на срещата отразиха какви мерки са взети срещу тях, а именно те са били причина голяма част от англичаните да пропуснат началото на двубоя. Те са били грубо претърсвани от стюардите пред стадиона, а след това са били задържани в съоръжения, приличащи на "клетки", за да не се срещнат двете агитки. 

В началото на срещата от Шампионска лига, едва 60% от сектора за гости бе запълнен, а бавното пропускане на феновете доведе до струпвания в долната част на трибуната, каквито струпвания са водели до ужасяващи инциденти, които историята няма да забрави. 

Този вид полицейски действия са нещо обичайно за привържениците, които са решили да съберат емоции от европейските мачове, особено в Испания, Италия и Португалия, а властите до този момент не се опитват да променят отношението към гостите. 

А ето какво направи Ливърпул в последния си мач от първенството, който задължително трябваше да бъде спечелен, ако мърсисайдци искат да имат шансове за триумф във Висшата лига!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички