Най-одумваната криптовалута "изгрява" на екипа на тим от Висшата лига


Най-одумваната криптовалута "изгрява" на екипа на тим от Висшата лига
Снимка: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

6450 0

Висшата лига става поредният "проводник" на крипто света към масова популяризация, след като стана ясно, че логото на "Доджкойн" (Dogecoin) ще бъде на фланелките на един от отборите в английския елит. 

Един от спонсорите на Уотфорд - Stake.com, е постигнал договорка с клуба на ръкава на фланелката на "стършелите" да стои логото на една от най-одумваните криптовалути, обявена от мнозина за "memecoin", или иначе казано - дигитална валута без никаква практическа употреба. Сделката е за сезон 2021/22, засега, но е възможно партньорството да бъде удължено.

След като новината стана обществено достояние (първо обявена от The Athletic) цената на "Доджкойн" стигна от 0.2882 до 0.3434 преди стойността да намалее малко в късния следобед в понеделник. Клубът вече дебютира новото лого в мач от Висшата лига в мача срещу Астън Вила. 

Уотфорд не за пръв път промотира криптовалута, след като през сезон 2019/20 тогавашният спонсор на тима - Sportsbet.io, постави "Биткойн" на фланелките на играчите. 

Според информация от УЕФА, в момента Висшата лига е "горещо място" за всякакви спонсорства заради огромната маса от хора, до която английският футбол достига. Не е изключено сделката на Уотфорд да е само началото на партньорството между света на дигиталните валути и футбола. 

Само преди няколко месеца пък една от борсите за криптовалута (crypto.com) сключи спонсорски контракт с конструктура във Формула 1 Астън Мартин. 

Това не е единствената новина за обвързаността на криптовалутите със спорта от последните седмици, като през миналата седмица беше разкрито, че Лионел Меси ще получава част от заплатата си в криптовалута (подробности вижте в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички