Ливърпул си има свой "Де Бройне", но играе като защитник (ВИДЕО)


Ливърпул си има свой "Де Бройне", но играе като защитник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3873 0

Трент Александър-Арнолд безспорно е един от най-добрите крайни бранители в света. За да се случи това обаче, младокът трябваше да извърви дълъг път, в който да осъзнае стила и схемата на игра, налагана от Юрген Клоп в Ливърпул.

Към днешна дата крайният бранител на Ливърпул е с най-много асистенции в първенството. Александър-Арнолд постигна нещо историческо във Висшата лига, за което никой не говори. Мнозина дори го сравняват като стил на игра с креативния халф на Манчестър Сити Кевин де Бройне.

ВИДЕО: Стюард пресъздаде виртуозния корнер на Трент срещу Барса!

В социалните мрежи се завъртя видео от перфектно подаване по конец от Александър-Арнолд в двубоя срещу Бенфика в Шампионска лига. С едно движение той елиминира противников играч, а след това с перфектен пас изведе Салах зад отбраната на Бенфика.

Потребителите побързаха да го сравнят с Де Бройне, но с малката разлика, че Александър-Арнолд играе като краен бранител. Мнозина смятат, че той може да бъде използван в бъдеще в по-предни позиции на терена. Ето как Юрген Клоп може да разгърне пълния потенциал на Трент Александър-Арнолд в Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички