Юрген Клоп за трансфер на Холанд в Ливърпул: Никакъв шанс!


Юрген Клоп за трансфер на Холанд в Ливърпул: Никакъв шанс!
Снимка: Getty Images

1573 0

Пред един от най-коментираните футболисти - Ерлинг Холанд, стои въпросът къде да продължи кариерата си. Основни фаворити за подписа му са Реал Мадрид и Манчестър Сити, като усилено се завърта и името на Ливърпул. Спекулациите за "червените" обаче са далеч от истината, която самият Юрген Клоп назова в интервю преди няколко седмици.. 

"Няма да търсим подпис с него. Цифрите, които искат той и отборът му, са нереални. Няма какво да направим по въпроса, никакъв шанс", коментира наставникът на мърсисайдци. 

Цената, която трябва да плати Ливърпул при евентуално привличане на норвежкия нападател, е около 350 млн. евро. Това е далеч от принципите и трансферната политика на клуба. 

"Честно казано не искам да имам нищо общо с това. Не е забавно", довърши Клоп. 

За подписа на 21-годишния футболист на Дортмунд имат интерес Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Сити. Според медиите от Острова грандът от Манчестър води в надпреварата.

Освен разходите по трансфера на футболиста, клубът, осигурил си правата му, ще трябва да се справи и с огромната заплата, която очаква той. Нападателят иска около 25млн. евро "чисто" възнаграждение за година, което обложено с данъци би стигнало 50млн. евро. Това означава, че при евентуален 5-годишен договор, клубът, привлякъл норвежкия национал, ще трябва да отдели близо 250млн. евро само за заплатите му. 

Междувременно президентът на Барселона - Лапорта, коментира ситуацията с Холанд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички