Ас на Ливърпул пише история във Висшата лига, но никой не говори за него


Ас на Ливърпул пише история във Висшата лига, но никой не говори за него
Снимка: Getty Images

5834 0

Крайният бранител на Ливърпул Трент Александър-Арнолд буквално пренаписва историята във Висшата лига, но почти никой не говори за това. Английският национал записа поредната си асистенция през изминалия уикенд, с което сметката му набъбна на 10. 

Александър-Арнолд е едноличен водач по асистенции във Висшата лига, изпреварвайки своя съотборник Мохамед Салах с една, който пък е голмайстор на първенството. 23-годишният Трент е първият бранител в историята на Премиър лийг, който прави 10+ асистенции в три отделни сезона.

Футболистът на Ливърпул стори това през 2019/20, когато завърши кампанията с 13 асистенции - най-голям брой асистенции за един сезон от бранител. Александър-Арнолд даде 12 асистенции и през сезон 2018/19, а през настоящата кампания стига кота 10 малко след преполовяването на сезона.

Крайният бранител винаги е бил известен с това, че дава голям брой асистенции, но рядко получава достатъчно внимание за изявите си. Според мнозина анализатори, Александър-Арнолд може да се превърне в един от най-добрите играчи в света, тъй като има много сериозен потенциал.

А как Юрген Клоп може да разгърне пълния потенциал на Трент Александър-Арнолд, четете в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички