Ливърпул предприе мерки след съдийската тесла в Лондон


Ливърпул предприе мерки след съдийската тесла в Лондон
Снимка: Getty Images

4042 0

Ливърпул не стои със скръстени ръце след скандалното съдийство, което ги ощети в дербито с Тотнъм в събота, загубено с 1:2 в Лондон. Клубът от „Анфийлд“ отправи официално искане към ръководния орган на съдиите (PGMOL) да получи аудиозаписите от разговора между съдиите по време на двубоя с „шпорите“.

Английският гранд разпространи изявление с искане за "пълна прозрачност". Шефовете на "червените" смятат, че това е важна стъпка за установяване на това как и защо е бил отменен голът на Луис Диас в 34-ата минута.

Припомняме, че ВАР арбитърът Дарън Ингланд не промени решението на съдиите на терена, въпреки че повторенията ясно показаха, че колумбийското крило е бил в редовна позиция. Впоследствие PGMOL определи въпросното решение като "значителна човешка грешка".

В същото време Ливърпул обжалва и червения картон, получен от Къртис Джоунс в 26-ата минута. Младият халф бе пратен преждевременно под душовете за нарушение срещу Ив Бисума. Крайното решение за изгонването му дойде след намесата на ВАР. Такава обаче липсваше при отменения гол на Луис Диас.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реакция! Ливърпул излезе с позиция след съдийското ощетяване срещу Тотнъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички