Челси се върна към победите във Висшата лига след нокаут за 60 секунди (ВИДЕО+СНИМКИ)


Челси се върна към победите във Висшата лига след нокаут за 60 секунди (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1258 0

Челси удари с 2:0 като гост Фулъм в последна среща от 7-ия кръг на Висшата лига на Англия. С този успех хората на Маурисио Почетино се върнаха към победите в първенството, печелейки дебютните си 3 точки при визита от началото на кампанията.

В герои за „сините“ се превърнаха Михайло Мудрик и Армандо Броя, които забиха два гола в рамките на около 60 секунди през първото полувреме.

Завоюваните 3 точки от дербито на Западен Лондон дадоха и глътка въздух за хората на Маурисио Почетино и в частност за самия аржентински мениджър.

Двубоят започна с пропуски на Армандо Броя и Михайло Мудрик. Иначе Фулъм владееше продължително време топката, но не създаваше сериозни опасности пред вратата на Роберт Санчес.

„Сините“ нанесоха своя съкрушителен удар в рамките на около 60 секунди. Първо Михайло Мудрик откри резултата в 18-ата минута. Леви Коуил пусна перфектен пас към украинеца, който овладя кълбото на гърди и матира Бернд Лено – 0:1. Това бе дебютен гол за Мудрик след трансфера му на „Стамфорд Бридж“ в началото на календарната година.

Веднага след подновяването на играта домакините инкасираха и второ попадение в мрежата си. Тим Рийм сгреши фатално, при което Коул Палмър изведе Армандо Броя сам срещу Лено. Албанският нападател реализира и с голяма доза късмет за 0:2.

Video edited on Kapwing

Челси се поуспокои след комфортния си аванс. Домакините пък пробваха да натиснат, но не успяха да се върнат в мача до почивката.

След антракта Фулъм продължи да играе по-агресивно. Те отправиха няколко шута, които обаче така и не поразиха целта.

В 65-ата минута авторът второто попадение за Челси Армандо Броя се контузи. Албанският национал напусна терена принудителна, а негово място влезе Рахийм Стърлинг.

До края хората на Марко Силва нямаха сили да реализират поне почетен гол. Така Челси спечели за първи като гост от началото на сезона.

Тимът на Почетино събра актив от 8 точки и се изкачи до 11-ото място в класирането, като с 1 точка пред „сините“ и място напред е Манчестър Юнайтед. Фулъм също е с 8 пункта, но заема 13-ата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички