Сериозни наказания: Висшата лига взе решение за ВАР съдиите на Тотнъм - Ливърпул


Сериозни наказания: Висшата лига взе решение за ВАР съдиите на Тотнъм - Ливърпул
Снимка: Getty Images

4582 0

Двамата помощник-съдии в основата на спора около ВАР между Тотнъм и Ливърпул са били отстранени временно от длъжност, твърди "The Athletic".

Развоят на събитията

Дарън Ингланд, който отговаряше за ВАР в събота вечер и неговият асистент Дан Кук няма да ръководят съответно мача Нотингам Форест - Брентфорд в неделя (1 октомври) и лондонското дерби Фулъм - Челси в понеделник (2 октомври).

"PGMOL" пък потвърди, че Крейг Поусън ще поеме задълженията като четвърти съдия на "Сити Граунд", докато Еди Смарт ще замести Кук като помощник-рефер на "Крейвън Котидж".

Съдийският орган призна, че отменения гол на Луис Диас е трябвало да бъде зачетен в Северен Лондон след "значителна човешка грешка".

Диас смяташе, че е дал преднина на отбора си в 34-та минута, когато бе отсъдено, че е в засада, след като бе изведен по страхотен начин от Мохамед Салах. Повторенията показаха ясно, че Диас е на една линия с опорния крак на Кристиан Ромеро.

ВАР линиите не бяха предоставени с повторенията. "PGMOL" заяви веднага след мача, че ВАР не се е намесил с взимането на решение и обеща пълен преглед на инцидента.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Анге Постекоглу завърши започнатото от Почетино, Моуриньо и Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички