Реакция! Ливърпул излезе с позиция след съдийското ощетяване срещу Тотнъм


Реакция! Ливърпул излезе с позиция след съдийското ощетяване срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images

7787 0

Английският гранд Ливърпул излезе с официална позиция след скандалното съдийство по време на дербито с Тотнъм. Мърсисайдци загубиха драматично с 1:2 в Лондон, но двубоят бе белязал от решения, които ощетиха сериозно тима на Юрген Клоп.

Скандалите възникнаха заради VAR. Става въпрос за двете ключови решения – червеният картон на Къртис Джоунс в 26-ата минута и незачетеният гол на Луис Диас в 34-ата минута заради засада, която всъщност не същестуваше.

Хората, които отговаряха за VAR, не си направиха труда да проверят ситуацията и да се убедят, че колумбиецът е в редовна позиция. С този гол Ливърпул щеше да открие резултата.

От PGMOL веднага след срещата признаха, че "значителна човешка грешка" е довела до отменянето на попадението на Луис Диас в 34-ата минута.

Ето я позиция на Ливърпул:

„Футболен клуб Ливърпул приема признанието на PGMOL за техните провали снощи. Ясно е, че правилното прилагане на законите на играта не се случи, което доведе до подкопаване на спортната почтеност.

Ние напълно приемаме натиска, под който работят длъжностните лица на мача, но се предполага, че този натиск се облекчава, а не се влошава от съществуването и прилагането на VAR.

Следователно е незадоволително, че не е предоставено достатъчно време, за да се позволи вземането на правилното решение и че не е имало последваща намеса.

Това, че такива пропуски вече са категоризирани като „значителна човешка грешка“, също е неприемливо. Всички резултати трябва да се установяват само чрез преглед и при пълна прозрачност.

Това е от жизненоважно значение за надеждността на бъдещото вземане на решения, тъй като се прилага за всички клубове с наученото, използвано за подобряване на процесите, за да се гарантира, че подобна ситуация няма да възникне отново.

Междувременно ще проучим набора от налични опции, предвид ясната необходимост от ескалация и разрешаване“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сериозни наказания: Висшата лига взе решение за ВАР съдиите на Тотнъм - Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички