Ливърпул няма повече да настоява Гави да се озове на "Анфийлд"


Ливърпул няма повече да настоява Гави да се озове на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

2427 0

Гави е на път да поднови договора си с Барселона, след като слуховете за негов трансфер в Ливърпул гъмжаха във футболните среди в продължение на седмици. По - рано стана ясно, че ръководството на каталунците е предложило нов договор на 17-годишния халф, а неговото желание така или иначе е да остане на "Камп Ноу". 

По този начин Ливърпул вече смята Гави за загубен. "Червеният" отбор следеше футболиста и имаше желание да плати 50-те милиона евро, в които беше заложена клаузата му за прекратяване.

С подобряването на договора севилецът ще има постави рекорд за първия отбор и клаузата му за освобождаване ще нарасне до 1000 милиона евро, колкото и всички, които последно подписаха с Барса: Педри, Ансу Фати, Араухо и Феран Торес, който акостира от Манчестър Сити през зимния трансферен прозорец. 

Ръководството на Ливърпул е решило да не оказва повече натиск върху обкръжението на футболиста, тъй като винаги е знаело, че Гави желае да остане и да жъне успехи с испанския гранд. Все пак надежда е имало, тъй като в последните дни президентът на Барселона - Жоан Лапорта даде противоречиви сигнали, обявявайки, че комуникацията с агента на халфа е трудна. 

Тъй като Гави е на път да подпише новия си договор с каталунците, Ливърпул промени целта си и сега преговаря за Калвин Филипс от Лийдс Юнайтед. Договорът му изтича през 2024 г. и, както беше в случая с Рафиня, трансферната му цена щеше да бъде значително намалена, ако отборът му беше изпаднал. Лийдс обаче си осигури спасение буквално с последната си възможност, така че стартовата цена на английския халф ще е доста по-висока.

А ето какво избра Мане: Реал или Барса?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички