Бунт в Барселона заради парите, които се дават на новите попълнения


Бунт в Барселона заради парите, които се дават на новите попълнения
Снимка: Getty Images

5262 0

Барселона вече започна работа по новия трансферен прозорец и, макар неофициално, вече се знае, че Андреас Кристенсен е един от играчите, които вече са се договорили с ръководството на "блаугранас".

Датчанинът е готов да напусне Челси като свободен агент и евентуално да се превърне в заместник на опитния Жерар Пике от следващото лято. Освен Кристинсен, каталунците са завършили успешно преговорите с Франк Кеси, който ще акостира като свободен агент от Милан. Този трансфер бе потвърден от специалиста Фабрицио Романо още миналия месец.

Въпреки добрите новини за Шави, според информации от изданието SPORT, в съблекалнята на Барселона не са доволни от високите заплати, които клубът ще дава на новите попълнения, които се очаква да се увеличат. Информациите идват в момент, когато шефовете на Барселона са изправени пред трудни преговори за подновяването на договорите на част от футболистите, сред които личат имената на Усман Дембеле, Роналд Араухо и Гави.

Един от най-любопитните случаи е около уругвайския национал Араухо, на когото Барселона не иска да дава повече от 4 милиона евро на сезон, въпреки че има повече мачове от Кристенсен през този сезон. Уругваецът е най-ниско платеният футболист в състава на Шави.

Гави също е сложен случай, заради проявения интерес от Ливърпул, който е готов да предложи 6 млн. евро на сезон. Въпреки офанзивата от страна на "червените", каталунците все още не са отправили адекватно предложение към младока.

Медиите съобщават, че Серхи Роберто също е бил помолен да намали значително заплатата си, ако иска да остане на Камп Ноу - нещо, което халфът отрече. 

Кеси вероятно ще играе за 6,5 милиона евро на сезон, Кристенсен за около 6 милиона, което със сигурност ги прави по-скъпоплатени от Араухо и Гави. Така клубът е изправен пред деликатна ситуация и ще трябва да избира между сегашните футболисти, които ще искат увеличение на заплатите, или нови, които да продължат промяната на Шави.

Ето с кой футболист ръководството спешно почна преговори за нов контракт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички