Обявиха най-скъпите в Ла Лига, Реал и Барса спорят, но първата позиция е категорична


Обявиха най-скъпите в Ла Лига, Реал и Барса спорят, но първата позиция е категорична
Снимка: Getty Images

3315 0

Специализираният сайт за трансфери Transfermarkt обяви десетте най-скъпи играчи в елитната Ла Лига. За никого не би било изненада, че в класацията най-много играчи имат двата колоса - Реал и Барселона. Всъщност всички играчи са собственост на тимовете от топ 4.

Шампионът от Мадрид и "блаугранас" имат общо 8 представители в първите 10. Всеки от тях има по четири играчи в импровизираната извадка, а първото място се държи от звездата на "белия балет" - Винисиус. Цената на бразилския нападател е 100 милиона, докато подгласниците му са други офанзивни играчи. Националите на Испания и Португалия - Педри и Феликс, които имат поставени суми от 80 и 70 милиона евро.

През 2018 г. "кралският клуб" купи 21-годишния нападател за 45 милиона евро, но оттогава цената му постепенно се покачва за да удари заветните 100. Друг играч търпи най-рязко увеличение в последно време, но той също е собственост на столичаните. Става въпрос за привлечения през 2019 г. Родриго, който с изявите е увеличил стойността си от 40 на 60 милиона евро.

Именно той има огромна роля за класирането на тима си до финала в Шампионска лига. Той вкара два безответни попадения в добавеното време на реванша с Манчестър Сити. Винисиус пък вкара единствения гол при успеха над Ливърпул в последния мач. Сумата от 60 милиона евро нарежда Родриго на едва седмо място.

Между третия Феликс и седмия Родриго се намира Валверде, който дели третата позиция със своите 70 милиона, но той е покачил сумата си с 5 милиона. Под него се намират обещаващите таланти на Барселона - Гави и Ансу Фати, съответно с цени от 60 милиона.

В последната тройка също фигурира цифрата 60, тъй като всички играчи от 5-то до 10-о място за оценени на толкова. Осми е френският бранител Коунде от Севиля, девети - Милитао от Реал и десетката приключва с нидерландския полузащитник на Барселона Де Йонг, който се очаква да бъде продаден през това лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички