Контузиите във Висшата лига: Ливърпул не е най-ощетеният топ отбор


Контузиите във Висшата лига: Ливърпул не е най-ощетеният топ отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1731 0

След травмата и на Джо Гомес, за която стана ясно, че ще го извади от игра за по-голямата част от сезона, ситуацията в Ливърпул придоби още по-неприятни измерения. Мениджърът Юрген Клоп не може да разчита на немалък брой контузени футболисти, като значителна част от тях са в отбраната.

Разбира се, най-големият липсващ е Върджил ван Дайк. Джо Гомес, Фабиньо (който бе принудително преквалифициран на позицията централен защитник), Трент Александър-Арнолд - всички те не са налични в момента за мърсисайдци.

Всъщност, общият брой контузени в Ливърпул за този сезон (при условието, че са изпуснали поне 10 дни заради травмата си) е 15. Тук логично възниква въпросът дали шампионът е най-ощетеният отбор откъм тази гледна точка във Висшата лига.

Оказва се, че има само един отбор, който е имал повече контузени за 10 или повече дни. Става въпрос за основния конкурент на мърсисайдци за титлата - Манчестър Сити, който е имал 16 играчи в лазарета за този сезон - иначе казано, с 1 повече от Ливърпул.

След тях с по 12 се нареждат Бърнли, Евертън, Лестър и Нюкасъл. "Най-облагодетелствани" в това отношение пък са Уулвърхямптън и Астън Вила с по съответно 4 и 5 играчи с контузии, както и Челси и Брайтън с по 6. Всички останали отбори влизат в "златната среда" с по 7 до 11 контузени.

Любопитно е да се отбележи, че Уулвърхямптън завърши и миналата кампания като отбора с най-малко контузени футболисти за сезона - общо 19. Тогава лидер бе Нюкасъл с 45, а Ливърпул бе в средата - с 34 играчи, като това не му попречи да завоюва титлата. Дали обаче, ако продължи да бъде лидер по този показател през тази кампания, ще успее да защити спечелената Висша лига?

Междувременно от Ливърпул разкриха състоянието на Джо Гомес, който е преминал операция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички