Клоп, Гуардиола и Солскяер с критики към ръководството на Висшата лига


Клоп, Гуардиола и Солскяер с критики към ръководството на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1373 0

Наставниците на три от водещите клубове в Англия - Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити, отправиха сериозни критики към част от решенията на ръководството на Висшата лига. Оле Гунар Солскяер, Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола последователно изразиха своето негодувание от програмата в първенството, както и решението смените по време на мач отново да бъдат 3, а не 5 (както се запази в останалите големи първенства).

Мениджърът на Ливърпул подкрепи колегата си от Манчестър Юнайтед, който изрази недоволство спрямо програмата на мачовете от Висшата лига. "Червените дяволи" трябваше да играят ранния мач в събота от 12:30 часа местно време, след като в сряда вечерта имаха гостуване в далечна Турция. Юнайтед успя да стигне до успех с 3:1 срещу Евертън на "Гудисън Парк", но след двубоя Солскяер бе гневен на ръководството на Висшата лига и заяви, че програмата е направена така, че неговият отбор да се провали.

Вчера Манчестър Сити и Ливърпул направиха равенство 1:1 на "Етихад", а след срещата Клоп подкрепи Солскяер. "Нито един отбор, който играе като гост в Шампионската лига в сряда, не трябва да играе ранния мач в събота. Това не трябва да е позволено. А Тотнъм игра в четвъртък в Лудогорец и трябваше да играе в неделя в 12:00 часа. Ако се налага, нека бъде сряда-събота, но не ранния мач, това убива играчите.

Събуждаш се и трябва да играеш футбол след непълноценен период на възстановяване. Висшата лига трябва да промени това, не е възможно да продължаваме така. Телевизиите, Скай, Би Ти, Би Би Си, седнете на една маса и го измислете, дайте поне няколко часа повече на момчетата. Не е възможно да продължаваме така, някой трябва да започне да мисли", коментира Клоп след мача с Манчестър Сити.

В същото време критика към Висшата лига имаше и от страна на Пеп Гуардиола по отношение на броя на смените, след като Висшата лига е едно от малкото първенства в Европа, които отново намалиха броя на смените на три. "Трент Александър-Арнолд, английски национален играч, е контузен. Има много, много такива случаи. В цял свят играят с пет смени и това е ключово, но тук е точно обратното. Тук вярваме, че сме по-специални, не предпазваме играчите и затова се стига до бедствие", каза треньорът на "гражданите".

А как наставникът на Арсенал Микел Артета коментира катастрофалното представяне на "топчиите" срещу Астън Вила - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички