Хари Магуайър има повече удари от топ нападателите на Арсенал


Хари Магуайър има повече удари от топ нападателите на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1377 0

Вярвате или не - защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър има повече отправени удари през този сезон от нападателите на Арсенал Алексендре Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг. Това показва статистиката на тримата футболисти, в която бранителят е лидер по нанесени изстрели към противниковата врата.

Магуайър е отправил общо 11 удара към противниковата врата, докато двамата водещи нападатели на Арсенал са с по 10 и 9 удара, съответно Обамеянг и Лаказет. Въпреки че в началото на месеца "топчиите" биха Юнайтед насред "Олд Трафорд", при това с гол на Обамеянг от дузпа, Микел Артета и феновете на отбора има защо да се притесняват за формата на своите нападатели.

До момента Лаказет е с най-много голове през сезона във Висшата лига - три попадения, докато Обамеянг е с два гола на сметката си. Те са изиграли съответно по седем и осем мача в първенството от осем изиграни кръга. Арсенал пък се нарежда на 11-та позиция в подреждането с 4 победи и 4 загуби.

В последния кръг "артилеристите" допуснаха тежко поражение от Астън Вила, а след срещата Микел Артета понесе отговорност за представянето на отбора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички