Английски национал смята, че ако следващият президент на ФА е чернокож или жена, това ще огромна стъпка


Английски национал смята, че ако следващият президент на ФА е чернокож или жена, това ще огромна стъпка
Снимка: Getty Images/Guliver

914 0

Националът на Англия Тайрън Мингс смята, че ако следващият президент на ФА е чернокож или жена, то това би било огромна стъпка в борбата за равенство. Именно Мингс бе сред най-яростно атакуващите България преди време, когато избухна "расисткият скандал" по време на мача между двата тима на "Васил Левски".

"Разбира се, че ще бъде огромна стъпка, ако следващият президент на ФА е чернокож или жена. Предполагам това ще бъде всичко, за което много хора са работили. Много хора с по-висши позиции от мен. Много хора, които са се борили за тази кауза много преди мен.

Но това със сигурност не е нещо, което изискваме. Не смятаме, че е задължително следващият президент да е чернокож. Това, което искаме, е равни възможности и за белите, и за чернокожите хора, както и за етническите малцинства" - сподели Мингс.

Припомняме, че позицията е свободна след оставката на Грег Кларк, който използва думичката "цветни" и се видя принуден да сдаде мястото си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички