Гуардиола със съвет към градския съперник за Ерик Тен Хаг: Момчета, трябва да го вземете


Гуардиола със съвет към градския съперник за Ерик Тен Хаг: Момчета, трябва да го вземете
Снимка: Getty Images

1462 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнението си кой според него трябва да е следващият наставник на градския съперник Манчестър Юнайтед.

Испанецът заяви, че треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг би бил идеален да застане начело на тима. Той е с най-големи шансове да наследи Ралф Рангник. Каталунският специалист е работил с нидерландеца в Байерн Мюнхен.

"Говорим си редовно и той е просто невероятен човек и човешко същество. Бях изненадан колко скромен беше той", каза Гуардиола за старши треньора на пресконференцията преди двубоя с Бърнли.

"За качествата му, просто погледнете неговия отбор Аякс през последните години. Удоволствие е да го гледаш. Ако зависеше от мен, щях да се обадя в Манчестър Юнайтед и да им кажа: "Момчета, трябва да го вземете!", каза той. 

"Той е добър мениджър, в това няма съмнение, но след напускането на сър Алекс Фъргюсън в миналото там е имало добри треньори. Не можете да кажете, че Дейвид Мойс не е добър, Луис ван Гаал или Жозе Моуриньо", допълни 51-годишният испанец.

Гуардиола дори каза, че Тен Хаг би бил добър негов заместник в Манчестър Сити. "Възможно ли е той да е тук, в Сити? Определено. Мисля, че той може да бъде този, който ще го направи. За начина, по който подхожда към играта. Казвам на футболния директор Чики Бегиристайн сега", пошегува се бившият треньор на Барселона. От Манчестър Юнайтед работят усилено за да намерят заместник на настоящия мениджър Ралф Рангник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички