Фил Фоудън даде любопитна оценка на дербитата с Ливърпул


Фил Фоудън даде любопитна оценка на дербитата с Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

1578 0

Неделното дерби между Манчестър Сити и Ливърпул, което до голяма степен ще определи шампиона на Англия, е мач, в който всеки играч иска да участва, заяви звездата на "гражданите" Фил Фоудън. Евентуална победа на домакините би оформила разлика от четири точки между двата тима, 7 кръга преди края, докато успех на Клоп и компания ще приближи титлата до "Анфийлд" с две точки преднина.

"Два отбора се борят за титлата във Висшата лига, като са много близки по точки. Това е среща, в която всеки иска да вземе участие. Мисля, че ще има и много неутрални зрители, които ще проследят мача. Ще бъде страхотно", коментира Фоудън пред Sky Sports.

В първия мач между двата отбора през сезона надали е имало разочарован фен, след като играчите си размениха общо 4 гола, а "гражданите" изоставаха на два пъти, въпреки че бяха фаворити преди срещата. "Никога не съм играл в по-интересен мач от този", коментира английският национал за последната среща между съперниците.

"Чудесната атмосфера на "Анфийлд" бе най-големият повод за добрата игра на терена. Всеки, с когото съм разговарял, е признавал, че това е любимата му среща за годината".

Домакините в утрешния двубой отново са фаворити за победата, въпреки че "червените" намалиха умопомрачителната разлика от 14 точки на едва една, след 10 поредни победи.

"И двата отбора се стремят към титлата, но борбата не приключва с този мач. Надявам се утре да има победител, но до края на сезона ще има още много възходи и падения ", завърши Фоудън.

Ето кой определи Гуардиола като най-големия му враг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички